Gold Touch

POLITIKA ZASEBNOSTI

Splošno

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izklju─Źno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spo┼ítuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih za┼í─Źiti pred kakr┼ínimikoli kr┼íitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed podro─Źij, kateremu podjetje posve─Źa izredno skrb in pozornost, saj se zaveda ob─Źutljive narave tega podro─Źja.

 

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v dolo─Źenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika.

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, ┼ít. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, ┼ít. 109/12, 110/13, 40/14 ÔÇô ZIN-B, 54/14 ÔÇô odl. US, 81/15 in 40/17) in Splo┼íno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation ÔÇô GDPR).

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslove za dostavo
  • firmo oz. naziv pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
  • dav─Źno ┼ítevilko pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
  • naslov elektronske po┼íte (uporabni┼íko ime)
  • geslo v ┼íifrirani obliki
  • kontaktno telefonsko ┼ítevilko
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in a┼żurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.

Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.

Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na obmo─Źju Republike Slovenije ter jih ne izna┼ía v druge dr┼żave.

 

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.goldtouch.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izklju─Źno za potrebe izvedbe in dostave naro─Źila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naro─Źilu na novice preko elektronske po┼íte, uporabnik dovoljuje podjetju GOLD TOUCH, Eva Vodo┼íek S.P. , obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju GOLD TOUCH, Eva Vodo┼íek S.P., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzor─Źenja, anketiranja in statisti─Źne obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obve┼í─Źanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za po┼íiljanje novic preko elektronske po┼íte, telefonske ┼ítevilke in drugega oglasnega gradiva, obve┼í─Źanju uporabnikov o storitvah spletnega centra spletne trgovine in ponudnika, ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje GOLD TOUCH, Eva Vodo┼íek S.P., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko ─Źasa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 10 let za registrirane uporabnike spletnega mesta www.petrasanto.com 10 mesecev za udele┼żence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naro─Źnika na novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V ─Źasu upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo mo┼żnost vpogleda in a┼żuriranja podatkov v bazi podatkov.

 

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolo─Źili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dol┼żnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dol┼żne upo┼ítevati ta dolo─Źila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dol┼żnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja ─Źasovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekli─Źejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporo─Źijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse ┼íe neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Vrsta podatkov, ki jih ponudbnik zbira o uporabniku:

  • Ime
  • Priimek
  • E-po┼ítni naslov
  • Telefonska ┼ítevilka
  • Spol
  • Ulica in hi┼ína ┼ítevilka
  • ┼átevilka po┼íte in kraj
  • Dr┼żava bivanja
  • Ime podjetja
  • Uporabni┼íko ime
  • Geslo

Izklju─Źitev odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za ┼íkodo, ki bi uporabniku nastala, ker je ponudniku pri posredoval napa─Źne, la┼żne, nepopolne ali nea┼żurne podatke, ki se nana┼íajo na uporabnika.

Ponudnik ne odgovarja za ┼íkodo, ki bi uporabniku nastala, ker so se z njegovimi podatki brez izrecnega soglasja ali dovoljenja ponudnika in kljub ponudnikovi obi─Źajni skrbnosti seznanile ali jih pridobile ali spremenile ali druga─Źe obdelale nepoobla┼í─Źene tretje osebe.

Ponudnik v nobenem primeru, tudi ─Źe sicer ni ravnal z obi─Źajno skrbnostjo, ne odgovarja za ┼íkodo, ki bi uporabniku nastala zaradi primerov iz prej┼ínjega odstavka te to─Źke, ─Źe je tak primer posledica dejstva, da uporabnik ni skrbno varoval podatkov, ki so potrebni za dostop do dolo─Źenih delov spletnega mesta (uporabni┼íko ime in geslo). Uporabnik je izklju─Źno sam odgovoren za varovanje podatkov, ki so potrebni za dostop do dolo─Źenih delov spletnega mesta (uporabni┼íko ime in geslo).

O vsakem sumu zlorabe svojih osebnih podatkov ali podatkov, ki so potrebni za dostop do dolo─Źenih delov spletnega mesta (uporabni┼íko ime in geslo) ali ob sumu nepoobla┼í─Źene seznanitve s temi podatki, je dol┼żan uporabnik nemudoma obvestiti ponudnika.

Kadar je med ponudnikom in uporabnikom vzpostavljen pogodbeni odnos, v vsakem primeru glede izklju─Źitev in omejitev odgovornosti ponudnika veljajo dolo─Źbe, ki urejajo ta odnos (pogodba, splo┼íni pogoji ipd.).

Pravice uporabnika spletne strani

Imate vse pravice, ki jih predvideva Uredba v dolo─Źbah od 15. do 20. ─Źlena. Skladno s prej navedenim imate pravico, da od nas kot upravljavca zahtevate dostop do osebnih podatkov (15. ─Źlen ), njih popravek (16. ─Źlen), izbris osebnih podatkov (17. ─Źlen) omejitev obdelave (18. ─Źlen), pravico do ugovora obdelavi (21. ─Źlen) ter pravico do prenosljivosti podatkov (20. ─Źlen).

Te pravice uveljavljate tako, da po┼íljete e-po┼ítno sporo─Źilo na naslov info@goldtouch.si. V zakonitem roku (30 dni od prejema popolne vloge) bomo preverili, ali izpolnjujete pogoje za uveljavljanje pravice in vas o odlo─Źitvi obvestili.

Pravica vlo┼żiti prito┼żbo

Kadarkoli lahko vlo┼żite prito┼żbo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pri nadzornem organu Sloveniji, to je Informacijski Poobla┼í─Źenec, z naslovom Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

Kon─Źne dolo─Źbe

Neveljavnost katerekoli dolo─Źbe te politike, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti te politike kot celote. V takem primeru se neveljavna dolo─Źba ┼íteje za nezapisano, ta politika pa velja naprej brez te dolo─Źbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za re┼íevanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodi┼í─Źe v Ljubljani, Republika Slovenija.

Piškotki

Pi┼íkotki so majhne datoteke z informacijami, ki se za─Źasno shranijo na va┼í ra─Źunalnik. Ko se pi┼íkotki namestijo na va┼í ra─Źunalnik, o tem niste obve┼í─Źeni. Glavni namen pi┼íkotkov je, da spletni stre┼żniki prepoznajo va┼í ra─Źunalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Pi┼íkotki nam omogo─Źijo, da vam prika┼żemo pravilne informacije, ki jih i┼í─Źete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o va┼íih nastavitvah spletnega mesta s pomo─Źjo pi┼íkotkov lahko zagotovimo bolj┼ío spletno stran in tr┼żenjske izku┼ínje. Pi┼íkotki nam ne dajejo dostopa do ra─Źunalnika in podatki, ki jih zbiramo preko pi┼íkotkov, ne vklju─Źujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletnega mesta www.goldtouch.si uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani:

Sejni piškotek

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta pi┼íkotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporo─Źil in vsebin na spletni strani. Pi┼íkotek se izbri┼íe, ko uporabnik odide s spletne strani.